Scrisoarea lui Mihai BENDEAC – Textul care merită să fie citit şi distribuit de tot internetul

10
3771

bendeac

Cunoscutul actor Mihai Bendeac a scris o scrisoare, pe pagina sa de facebook, in care prezinta moravurile si situatia in care a ajuns Romania, printr-o intamplare cat se poate de adevarata. Textul merita citit si distribuit!

Vineri seara am oprit la o benzinărie ca să alimentez scuterul (folosesc rar în perioada asta “decaportabila” căci cu motoreta e mai simplă viața în oraș). Pun eu 3 litri fără plumb și intru să plătesc. In fața mea, o doamnă. Achită. Scot și eu banii din buzunar și n-apuc să-i întind că în incintă pătrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani.

Tricou Adidas, ber…mude Adidas, papuci Adidas, șapcă Adidas, creier Adidas.

– Cine p..a mea și-a lăsat motoreta aia la pompă că a încurcat tot acolo ?!

– Eu. Dar de ce am încurcat ?! (Mă recunoaște, dar după 3 secunde de pauză se decide să nu lase garda).

– Păi de ce-ai lăsat-o acolo ?!

– Păi, unde s-o las ? Dacă eram cu mașina, unde o lăsam până achitam benzina ?!

Benzinarul, intervine și el:

– Cu ce a încurcat domnule ?! Plătește și pleacă.

– Păi ce p..a mea baaaaa !!! Am ajuns să stau ca prostu’ după o motoretă ?!

Eu zic:

– Păi, cine vă pune ? Stați ca deșteptu’ …

– Mă iei la mișto ?! Ce p..a mea !!!

Ies afară. Mașina ghertoiului, un BMW X6, era parcată la 3 milimetri de scuter.

Zice:

– Poate mi-o zgârii.

Nu i-am zgâriat-o. Am plecat și m-am oprit după 200 de metri. Am tras pe dreapta și am plâns protejat de cască.

Da ! Recunosc ! Am plâns ! Am plâns pentru că mi-am imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă aș fi fost un roman obișnuit și nu “vedeta” de la televizor. M-ar fi omorât ? Am plans pentru că ăștia vor ajunge atât de mulți încât ne vor îngropa. Am plans pentru că pe ăla nu-l va întreba nimeni din ce bani și-a luat BMW-ul. Am plâns de ciudă că ne vor strivi visele.

Am plâns pentru frate-meu care are neșansa de a crește lângă ei. Am plâns pentru că am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodată căci nu vreau să trăiască în lumea ăstora. Căci lumea va fi a lor ! Nu vă mințiți ! Nu vă amăgiți ! Va fi lumea lui Salam și a lui Guță ! Lumea cămătarilor, șmenarilor, maneliștilor, cocalarilor, burtoșilor, nesimțitilor.

Pentru că nevestele și gagicile ăstora sunt mereu gravide ! Pentru că fiecare au câte 4-5 copii.

Apoi m-am revoltat ! Și m-am gândit ce mult mi-aș dori să am pistol legal, cu permis și de câte ori se întâmplă să dau peste un animal ca ăsta să trec pe lângă el și să-l înjur în șoaptă de mamă. El va lua foc și mă va lovi. Eu scot pistolul și poc ! Direct în cap ! Legitimă apărare. Cât despre faptul că aștia fac copii, cu regret vă spun că ușor-ușor devin extremist în cel mai dur sens al termenului …

Dragi cocalari, mârlani, mitocani, manelisti,

Ați câștigat. Voi și ai voștri v-ați fu…t nevestele, amantele sau prietenele prost (căci numai prost puteți, conform aceluiași coeficient de “inteligență”) și iată că sămânța voastră mizerabilă dă rod. Ne acaparați. Ați reușit să vă “educați” progeniturile hidoase în spiritul kitch-ului, mitocăniei, nesimțirii, manelismului infect … Felicitări ! România e pe cale să devină a voastră. Dar, atâta timp cât încă mai putem și noi respira, vorbi, privi, dați-ne voie să râdem de voi. Dați-ne voie să vă ironizăm. Nu vă fie teamă. Sunteți pe drumul cel bun și-n curând veți ajunge atât de puternici încât să-i luați pe ăștia ca mine și să-i dați la lei.

Până atunci însă …

1. Cojile de la semințele scuipate pe asfalt sau beton nu dau rod. Nu încolțesc ! Vă jur ! Știu că voi n-ați prea mers pe la școală, dar credeți-mă pe cuvânt că am făcut biologie în liceu. N-o să crească niciodată floare sau bostan din ciment. Așa că folosiți un cornet.


2. Dacă folosiți cornet (puțin probabil) vă implorăm să rupeți foi din Manele “almanahe” magazin, ca Marin Preda și Eminescu n-au nicio vină.


3. Tricoul mulat se poartă pe un corp perfect. Știu că în lumea voastră perfect înseamnă atât mers la sală și înghițit steroizi cu pumnu’ ca ghiolbanu’, cât și burta de bere și ceafa plină de slană. Noi însă ne facem datoria …


4. Nu ne deranjează că ascultați manele (unde carte nu e, nici cultură muzicală nu e) atâta timp cât “ascultați” nu se transformă în “ascultăm”. Orice aparat de redat muzică are un buton pe care scrie volum …

5. Știu că banii sunt singurul vostru Dumnezeu și dacă ai bani ești “de valoare”, dar există niște “chestii” de noi le plătim și ele se numesc impozite la stat. Știu că un manelist de-al vostru i-a facut “prințesei lui” înmormântare de 50 de mii de euro fără să-l întrebe cineva despre proveniența banilor, dar dacă reprezentanții voștri conduc finantele, poliția și justiția din Rromânia, puneți-ne și nouă o vorbă bună … Mulțumim anticipat. Și am văzut că mulți sunt alături de voi când, prin lege, se încearcă să fiți puși să plătiți impozite sau să vă declarați averile. Mai bine ieșiți în stradă pentru “România săracă”. Săraca de ea !


6. Vă rugăm mult să nu mai filmați videoclipuri la operă. V-am dat televiziunile și presa, lăsați-ne la schimb opera și teatrele !


7. “De puta madre” înseamnă “p…a mătii”. Ne bucurăm că majoritatea purtați tricouri cu această sintagmă. Inseamnă că mesajul nostru a răzbătut până la voi.


8. Ne arătăm realmente îngrijorați de această cumplită molimă care a cuprins întreaga comunitate cocalărească și anume foto fobia. Știm că medicii nu sunt de-ai voștri că, nah, au făcut școală multă ai dracu’ tocilari, dar puteți apela cu încredere. Probabil e ingrozitor să fii nevoit să porți ochelarii de soare și-n baie …


9. Suntem încântați că ați învățat să folosiți programe gen “Photo shop”. Nimic nu e mai frumos decât să vezi o minune cârlionțată, în rochie de leopard și 5 kile de aur pe prima pagine din “The sun”. Și suntem încântați că în pozele de Hi5 vă înconjurați de stelute, brizbrizuri …


10. Faptul că reușiți să manevrați câte 3 telefoane mobile în același timp este o calitate demnă mai degrabă de un homo decât de un homo sapiens. Deci, iată că teoria lui Darwin se sustine …


11. Pantofii cu botul ridicat semnifică ceva religios ? Sau e chestie de potență, temporară și ea ca și tinerețea ?


12. Tunning-ul cu evacuare zgomotoasă și parasolar cu mesaj nu e foarte indicat. Știm că trebuie și cocalarul sărac să aibă o ocupație, dar …


13. Apreciem faptul că mergeți toți pe scutere fără cască ! Ne dați speranțe … Dar, vă atragem atenția că atunci când pe un motor, o motoretă, o bicicletă sau pe un scuter se află un el și o ea, “dintre care” el are cască și ea nu, asta se traduce prin: “Mori, fă, în morții mă-tii !”. Mă rog … Asta nu le deranjează pe femeile din România întrucât atitudinea reprezintă o normalitate în relația dintre sexe în țara noastră.


14. Am eu și familia mea toate motivile să fim ”snobi” cum ni se spune, să preferăm prieteni și societatea de străini, unde suntem primiți și apreciați la valoarea noastră și nu după sumele de bani ascunse în beci sau valoarea mașinii strecurată din Germania.

Ar mai fi multe de spus, dar dacă ai parcurs această “scrisoare” înseamnă că deja ai citit de două ori mai mult decât toată familia ta în întreaga ei existență. Nu vreau să te obosesc.

Ne-ați furat țara și pentru asta nu vă iert.

Ne vedem la mall,

Cu drag, Mihai Bendeac”

10 COMMENTS

 1. Eu ma bucur k nu sunt singurul care nu suporta țigani… eram în generală când am fost tăiat de țigani…

 2. “Umanismul”, “democrația”, “europenismul” si “Cele Zece Porunci” imi spun ca nu e bine, ca extremismul rareori duce la soluționarea cauzei. Dar cu ce drept ma agresează ăștia? Si in cazul acesta eu sa întorc si celalalt obraz? Si totuși Fărâmiță Lambru, Sile Dinicu sau Ion Voicu sunt repere in fata cărora ma înclin. Greu sa-i urăști pe toți, dar la fel de greu e sa ii respecți pe cei câțiva…

  Cu stima,
  Cristina Jacote

 3. Breavo ….!!! Mihai Bendeac …!!! esti un baiat destept si curajos si ma bucur ca mai exista astfel de oameni in Romania …!!!!! eu sunt mai in varsta decat mama ta ,… am si eu un baiat care nu poate trai alturi de mine in aceasta tara , (a facut o facultate aici )… dar a ales sa plece … si ma doare sufletul in fiecare clipa … !!! Copiii mei … !!! sper ca intr-o buna zi , Dumnezeu sa faca dreptate pentru romani si Romania … !!! sa ne aduca copiii inapoi si sa ne putem bucura impreuna …!!!. sa avem conducatori care iubesc tara asta si sa nu-si mai bata joc de ea ….fiindca de ,,sus”… pleaca tot …. !!!

 4. Ne meritam soarta fratilor. Stiu,multi o sa ma injure dar asta este adevarul. Toata lumea pretinde dar nimeni nu faceti nimic pentru un trai mai bun. Stramosii nostri au platiti cu vietile lor pentru a avea astazi o identitate,libertate…noi nu suntem capabili sa protestam impotriva abuzurile grosolane care se fac sub ochii nostri,toti ne prefacem ca nu vedem nimic,si atunci ai pretinzi ???
  Se spune ca nu exista oameni rai dar unde lipseste educatia,cultura, cei sapete ani de-acasa,obligatoriu ai de-aface cu astfel de “bactetii raioase si daunatore omenirii”

 5. VĂ MERITAȚI SOARTA, LEPRELOR, PT. CĂ…VĂ MERITAȚI UNII ”PĂ” ALȚII! AȚI AVUT O ȚARĂ CA O FLOARE, NEMUNCITĂ ” DĂ” VOI, CE-I DREPT, SCURSURILOR, ȘI V-AȚI CĂKAT ”PĂ” EA, GUNOAIE GENETICE! PRAFUL ”&” PULBEREA SE VA ALEGE ”DĂ” VOI ȘI ”DĂ” SĂMÎNȚA VOASTRĂ! AMEN! (”ȚARĂ MINORĂ, ȚARĂ DE SECĂTURI!”)

 6. Domnilor /Doamnelor
  Admir curajul acestui actor tinar: Mihai Bendeac.Nu trebuie sa se inteleaga ca avem ceva cu dinsii numai ca rostul dinsilor la Economia tarii este zero.Pe cind ceilalti muncesc.S-au orientat spre “afara” unde prin copii si prin drepturi de cetateni europeni au bani frumosi.Un om obisnuit in Tara munceste o Luna 6 zile/sapt plate in schimburi sa cistige 185 euro ceea CE in afara ( strainatate) vin pentru fiecare copilasi nascut.Faceti socoteala daca au 5?Apoi dinsii valorifica orice informatie valabila pentru a se descurca afara ajungind la a-si infiinta firme de “personal” cu munca suplimentara sau probabil cum s a mai descoperit in retele suspecte.Toate aceste lucruri sunt oportunitati de bani – legile europene.Afara , ei se supun unei conduite civice pentru ca aici legea e lege repectata in egala masura deoarece fiecare are raspundere. colecta bani cit mai usor si multi comparariv cu tara natala.Toti cei ce nu presteaza munca in tara lor inainte de a venii aici ar trebui sa fie returnati si sa lucreze in activitati lucrative impuse pentru o perioada de cel Putin 5 ani.Copii nascuti afara trebuie sa fie in cetatenia mamei nu ca si cetateni straini.Pentru informarea in scoli si licee ar trebui distribute filme de identificare 112cu aceste situatii.Luati atitudine.Pentru atac persoane condamnare pe viata fara EC ( eliberare conditionata).Daca FAC rele este ca sa se impuna! Daca vedeti ceva neobisnuit sau astfel de scene anuntati politia 112.Politia si Justita sa fie in conlucrare directa.Parcari luminoase,dotate cu web, system de alerta Se pot face multe!Insa banul public trebuie valorificat pe a asigura ceea CE se numeste:Demnitate.

LEAVE A REPLY