2016-1467128849

Potrivit hotelierilor de pe litoral, numărul turiştilor care au ales să se distreze în acest sfârşit de săptămână la malul Mării Negre a fost de aproximativ 70.000 – 80.000. Majoritatea au ales staţiunea Mamaia, care a avut un grad de ocupare de aproape 100%.

“Mamaia rămâne în continuare în topul preferinţelor pe litoralul românesc. Rămâne în continuare una dintre cele mai frumoase staţiuni, care se bucură, de la an la an, de schimbări majore, oferind turiştilor din ce în ce mai multe opţiuni şi activităţi în vacanţă lor de vară”, spune preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

În sudul litoralului, gradul de ocupare a fost de 80%, numai în Vama Veche unităţile de cazare fiind la capacitate maximă.

“Ne apropiem de prima jumătate a sezonului estival, iar lista evenimentelor pe litoralul românesc reuşeşte să atragă din ce în ce mai mulţi iubitori de soare, mare, distracţie, dar şi multiple opţiuni pentru relaxare şi activităţi de familie. Conform declaraţiilor hotelierilor din staţiunea Mamaia, pe lângă sejururile rezervate pentru o săptămâna, week-end-urile din următoarea perioadă, se anunţă cu un grad de ocupare de 100 la sută”, a mai spus Corina Martin.

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere spun că la ora aceasta traficul rutier se desfăşoară fără probleme de fluenţă pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa. Este posibil ca, din a doua parte a zilei, valorile de trafic să înceapă să crească şi să se circule în coloană pe sensul de mers către Capitală.

Prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti – Constanţa, se trece fără probleme de fluenţă. Se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca plata să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24. Se poate plăti la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMS.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe DN39 Mangalia – Agigea se circulă îngreunat la ieşirea de pe A4 şi intrarea pe DN39, la Agigea. Două dintre cele patru benzi ale podului sunt închise din cauza lucrărilor care se execută la podul de la Agigea. De asemenea, şi pe raza staţiunii Eforie Nord traficul rutier este mai intens, însă nu sunt semnalate blocaje în trafic.

LEAVE A REPLY