E oficial! Schimbare MAJORĂ pentru MÂNCAREA românilor!

0
82

supermarket-620x336

 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare. De acum toate magazinele vor fi obligate să deţină pe rafturile lor produse româneşti în proporţie de minimum 51%, scrie capital.ro.

Modificările aduse Legii 321 prevăd ca toate magazinele alimentare să fie obligate să vânda carne, fructe şi legume în proporţie de minimum 51% din producţia românească. În acelaşi timp, modificările legifereaza termenele de plata 7 zile pentru produsele fresh şi 14 zile pentru celelalte produse alimentare. Modificările mai definesc preţul produsului şi interzic taxele de raft, de listare, de dezvoltare, de marketing, adică obligă toţi comercianţii să trăiască din adaos comercial.

Legat de modificările în ceea ce priveşte Lege nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare au mai fost propuse şi alte proiecte de lege prin care se cerea închiderea hipermarketurilor în weekend sau mutarea acestor unităţi în afara oraşului.

 

LEAVE A REPLY