Se pun PANOURI SOLARE pe blocuri. Vezi dacă beneficiezi şi tu

0
109

panouri solare

Bucureştenii din sectorul 1 vor putea beneficia şi de apă caldă şi căldură produse de soare, cu ajutorul panourilor fotovoltaice ce vor fi instalate pe imobile, scrie b365.ro.

“Am discutat deja cu cei de la BEI despre finalizarea programului de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 1, fapt ce include şi luarea unor măsuri suplimentare de eficiență energetică. Astfel, avem posibilitatea de a înlocui sursele de energie clasică cu surse de energie alternativă, prin montarea de panouri solare, panouri fotovoltaice pe blocuri pentru prepararea apei calde şi a curentului electric. Astfel de schimbări vor putea fi făcute, în principal, pe blocurile de patru etaje”, a declarat pentru RomaniaTV.net primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primii bucureşteni care vor putea beneficia de panouri fotovoltaice pentru prepararea apei calde sunt cei din zona Aviaţiei, pe străzile unde nu au fost reabilitate termic până acum locuinţele.

Edilul Sectorului 1 a precizat că, în cazul blocurilor de zece etaje, acolo unde structura de rezistenţă nu permite instalarea panourilor solare, vor fi schimbate lifturile. “Se vor analiza opțiunile de a înlocui ascensoarele vechi cu unele noi, pentru a creea condiții de siguranță locatarilor din aceste imobile”, a explicat Tudorache care a adăugat că noile lucrări incluse în programul de reabilitare termică GRATUITĂ a blocurilor vor fi finanţate de către Banca Europeană de Investiţii (BEI).

LEAVE A REPLY