Atletul Nicolae Soare a fost declarat nevinovat după ce fusese depistat pozitiv la meldonium

0
218

soare-atletism-650x360

 

Președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD),  Graziela Vâjială, a declarat că atletul Nicolae Soare este nevinovat, după analiza cazului său pozitiv pentru consum de meldonium, potrivit AGERPRES.

”Sportivul Soare de la atletism a avut două testări la un interval de cinci zile una de alta, în probele lui a fost prezent meldonium. Într-o probă a fost depistată o cantitate mai mică de un microgram, iar în alta o cantitate mai mare de un microgram și conform notificării ultimei informații primite de la WADA (Agenția Mondială Antidoping) de pe data de 30 iunie, cazul său a fost gestionat împreună cu Departamentul științific al Agenției Mondiale Antidoping. Care, după ce am trimis schema de administrare, de utilizare a meldoniumului pentru sportivul Soare în anul 2015, ne-a comunicat că putem să folosim această notificare din 30 iunie 2016 și să îl declarăm nevinovat. Ca urmare, Comisia de audiere a stabilit nevinovăția sportivului Soare și se va da decizie în acest sens. Acum decizia este scrisă și se va trimite către toți factorii responsabili”, a declarat președinta ANAD.

Nicolae Soare, membru al clubului Știința Bacău, este unul dintre sportivii care au îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton din cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2 ore 18 minute și 52 de secunde. Baremul pentru a prinde un loc în competiția de la Rio este de 2:19:00.

În ultimul timp, tot mai mulți sportivi români au fost depistați pozitiv cu meldonium și hormoni de creștere. La atletism, Mihai Donisan, Claudia Ștef și Mirela Lavric sunt cazurile pozitive la meldonium.

Cazul sportivului  Mihai Donisan va fi tratat separat, întrucât situația sa depinde de rezultatul probelor solicitate de Agenția Mondială Antidoping.

 

LEAVE A REPLY