Proteste ale deținuților au loc în acest moment în mai multe orașe din țară

0
187

penitenciar

Potrivit unui comunicat al Administrației Penitenciarelor, pe lista orașelor în care deținuții își strigă nemulțumirile se numără: Iași, Poarta Albă, Botoșani, Oradea, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Vaslui și Brăila. Protestatarii se manifestă zgomotos, scandând într-un glas “Libertate!” sau “Hoții!”. Aceștia se plâng de condițiile din penitenciare. Unii au ieșit în curte, alții în schimb au rămas în clădire și lovesc cu recipiente din plastic în gratiile închisorii.

„Având în vedere implicațiile medicale, accentuate și de perioada caniculară, Administrația Națională a Penitenciarelor își exprimă public îngrijorarea față de protestele exprimate sub forma refuzului de hrană. Subliniem că la nivelul tuturor unităților, angajații au purtat discuții individuale și colective cu persoanele implicate în această formă de protest și au încercat identificarea unor soluții care să răspundă problemelor semnalate”, se transmite printr-un comunicat al ANP.

Angajații instituțiilor au întărit măsurile de securitate din zonă, iar la fața locului și-au făcut apariția și echipe de jandarmi și poliție, potrivit www.digi24.ro.

 

 

LEAVE A REPLY