Ce creme de protecție solară ar trebui să eviți

1
201

Soarele are beneficiile sale asupra pielii însă devine nociv atunci când se stă prea multe ore la plajă în intervalul orar în care nivelul radiațiilor solare este foarte ridicat.Tocmai de accea este necesară folosirea unei creme de protecție solară. Cu toate acestea nu orice cremă este în totalitate benefică pentru piele. Uite la ce ar trebui să fii atent atunci cand achiziționezi o astfel de cremă:

Fereşte-te de cremele care conţin oxibenzon

Specialiştii avertizează cu privire la oxibenzon care poate cauza reacţii alergice, tulburări hormonale şi penetrează cu uşurinţă pielea, ajungând în sânge.

Alege cremele fără vitamina A

Foarte multe produse de plajă conţin vitamina A pe care o găseşti între ingrediente şi sub denumirea de “retinyl palmitate”. Noile cercetări arată că tumorile şi leziunile la nivelul pielii se dezvoltă mai repede dacă foloseşti cremele de protecţie solară care au în conţinutul lor vitamina A.

Alege o cremă, nu spray sau pudră

Alege cremele în defavoarea spray-urilor şi a pudrelor care răspândesc mici particule în timpul aplicării, facilitând ingerarea lor.

Alege o cremă cu oxid de zinc sau dioxid de titan

Chiar dacă şi acestea pot să fie periculoase în cazul în care ajung în sânge, studiile efectuate până în prezent arată clar că aceste substanţe nu penetrează pielea şi nu ajung în sânge. Prin urmare reprezintă soluţia cea mai sigură.

1 COMMENT

  1. Cel mai mult conteaza sa nu stai la soare in acel interval cu radiatii solare ridicat, aproximativ 11-17:00. Am testat aproape toate cremele si lotiunile si tot am avut arsuri in acel interval.

LEAVE A REPLY