CEA MAI DURA LEGE! Ce se va intampla cu soferii betivi!

0
135

etilotest__1_-600.jpg.pagespeed.ic_.95ewZ-8wOs

Camera Deputaţilor e la un pas de a adopta proiectul de lege al doctorului Tudor Ciuhodaru ce prevede ca şoferii depistaţi pozitiv la dozările toxicologice pentru alcool şi stupefiante să plătească examinarea medico-legală iar sumele colectate să fie utilizate pentru o mai bună funcţionare a unităţilor sanitare.

În fiecare oră, cel puţin doi şoferi sunt depistați pozitiv la dozările toxicologice pentru alcool, iar cheltuiele legate de examinarea acestor pacienţi sunt plătite de toţi românii. Parlamentarul consideră că adoptarea acestui act normativ va avea duce la descurajarea conducerii sub influența alcoolului şi a drogurilor şi, indirect, a numărului accidentelor rutiere, dar şi la economii bugetare directe de milioane de euro.

„Cine greşeşte trebuie să şi plătească. Iar în România putem vorbi de o adevărată epidemie a şoferilor băuţi. S-a ajuns ca în fiecare oră cel puţin doi şoferi să fie pozitivi la dozările toxicologice pentru alcool. În medie, din 25000 de şoferi testaţi, 60% au dozări toxicologice pozitive pentru alcool (doar 10 % au sub 0,8 g/l , 40% au valori între 0,8 şi 2g/l iar 10% între 2 şi 3g/l).

sursa: libertatea.ro

LEAVE A REPLY