Pleci la mare, plătești ratele mai târziu. Vezi mai jos cum poți face acest lucru

0
118

 

vacanta-poze-publimedia-shutterstock

Pentru a atrage tot mai mulți clienți, agențiile de turism din România le oferă acestora o alternativă de plată în rate a vacanței. În timp ce unele acceptă tipul de rate: avans principal și lichidare, cele mai multe dintre ele acceptă cardul de vacanță care permite cumpărătorului achitarea unei sejur de 3, 5, 6 sau 10 rate în funcție de costul vacanței și opțiunile clientului. Dobânda ratelor este zero dacă este respectat programul de rambursare.

“Destinații ca Marea Britanie, Grecia, Bulgaria și Spania sunt preferate de românii care pleacă în vacanță și își utilizează cardurile pentru plăți și retrageri de numerar. Aplicația Visa Travel Tools este un ajutor binevenit pentru că își arată câte locații comerciale care acceptă cardul sunt pentru fiecare destinație de vacanță, dar și unde se găsește cel mai apropiat bancomat. Cei care călătoresc în Europa își pot folosi cardurile rapid și comod la 400.000 de ATM-uri și aproximativ nouă milioane de comercianți, dintre care mai mult de o treime acceptă plata cu carduri contactless”, a transmis directorul general al Visa Europe pentru România, Croația, Malta și Slovenia, Cătălin Crețu.

În acest moment șase bănci oferă posibilitatea clienților de a-și plăti vacanța în rate prin card la agențiile cu care acestea au încheiat parteneriate.  Vorbim aici de agențiile Eximtur, Tui Travel, Eurolines, Paralela 45, Christian Tours sau alte agenții de turism care au încheiate parteneriate cu Credit Europe Bank, Garanti Bank, Banca Tansilvania, Raiffeisen Bank, BCR și Bancpost în baza căruia posesorii cardurilor de tip Card Avantaj – Credit Europe Bank, Bonus Card – Garanti Bank sau Mastercard Forte, Mastercard Forte – divizia pentru medici, Visa Gold, Visa Gold BT-Rotary și Visa Platinum emise de Banca Transilvania, cardul de cumpărături, cardul de cumpărături gold și cardul de cumpărături Vodafone – Raiffeisen Bank, cardurile Powercard BCR, cardurile de credit Bancpost care au acorduri de parteneriat încheiate cu ajutorul acestor instrumente de plată.

De curând, Visa a lansat și pentru România o astfel de aplicație utilă pentru călătoria în străinătate. Cu ajutorul acestei aplicații românii care își petrec vacanța peste hotare vor avea la dispoziție o aplicație ce conține informații practice privind utilizarea cardurilor în străinătate, inclusiv localizarea ATM-urilor în țara de destinație și detalii despre cursul de schimb, potrivit www.economica.net.

LEAVE A REPLY