Joburi care nu necesită studii superioare. Salariile încep de la 1.000 euro/lună

0
2297

targjoburi

Desi în ultimii ani tot mai mulţi absolvenţi de liceu au urmat o facultate, în speranţa că o diplomă de studii superioare le va aduce şi un salariu mai mare, există şi meserii care nu cer studii superioare, dar care aduc bani frumosi, scrie capital.ro.

Controlorii de trafic aerian.

Cele mai importante criteria pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească sunt: vârsta minimă de 18 ani, absolvenţi cel puţin de studii medii cu diplomă de bacalaureat, cunoştinţe de limba engleză (nivel „Higher Intermediate”). Printre abilitaţile acestora se enumeră: caracter puternic şi rezistenţă la stres; orientare şi vedere în spaţiu foarte bună; memorie bună; abilităţi de a îndeplini simultan mai multe sarcini şi bineînţeles să lucreze bine cu cifrele, informează Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian.

Aceştia au un salariu net de 21.000 de lei pe lună.

Web Designer.

Pentru un astfel de post, trebuie să deţii următoarele cunoştinţe tehnice: HTML, CSS, JavaScript, Flash, JQuery şi editare grafică (Adobe Photoshop, Corel Draw), la un nivel mediu-avansat, potrivit unui anunt ejobs.ro.

Un web designer are imaginaţie şi ştie cum să-şi arate creativitatea, mai ales că responsabilitatea lui este să organizeze continutul unui site, de la text la imagini şi video.
Media salarială: 1.500 euro/ orasele mari din ţara (potrivit agentiei de recrutare APT Group)

Reprezentant vanzari B2B

Cu bune abiliţi de comunicare, negociere şi persuasiune, poţi lucra ca reprezentant vânzari Business-to-Business. Experienţa în vânzări B2B este un criteriu de selecţie în multe companii, la fel şi deţinerea unui permis de conducere categoria B pentru că un astfel de job implică deplasari la sediul clienţilor pentru discuţii şi prezentări ale ofertelor. Angajatorii oferă salariu fix şi comision din vânzări, în funcţie de targetul atins, potrivit unui anunt ejobs.ro.

Media salariala: 1.000 euro net, care poate ajunge si la 1.500 euro din comisioane (potrivit agentiei de recrutare APT Group).

Somelier

Deşi rar întalnit pe site-urile de recrutare, postul de somelier (n.r persoană care sfătuieşte clienţii unui restaurant cu privire la asocierea unui fel de mâncare cu cel mai potrivit tip de vin) se plăteşte bine şi necesită doar cursuri de specialitate. Un somelier lucrează în restaurante unde se ocupă cu alegerea celor mai potrivite vinuri în funcţie de raportul calitate-preţ, caută furnizori şi recomandă vinul potrivit pentru mâncărurile alese de clienţi.

Un somelier poate lucra în echipe de vânzări ale vinurilor, în restaurante, la producător sau

chiar ca freelanceri. Salariul porneşte de la aproximativ 500 euro, iar în restaurante somelierii primesc şi un comision, în general de 10%, din vanzarile de vin.
În funcţie de competenţe şi nivelul de experienţă, un somelier poate câştiga în medie 1.000 de euro, cei mai buni ajung şi la 2.000 euro, iar “cei pe care ii vedem la televizor ajung probabil la 3.000 euro”, spune Corina Anghel, reprezentant al agenţiei de recrutare APT Group.

Stewardesa

Vorbirea fluentă a limbii engleze, înălţimea minimă de 1,60 m şi starea de sănătate foarte bună sunt câteva dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le îndeplinească candidatele la un post de stewardesă (însoţitoare de bord) în ca­drul unei companii aeriene. Salariul de bază porneşte de la 1000 euro/lună

Totusi, cele mai banoase meserii pentru care nu ai nevoie de studii superioare sunt cele de sudor, faiantar, electrician sau instalator, dar si aceea de bucatar, cosmeticiana sau coafeza/frizer.

De exemplu, un sudor in argon cu experienta poate ajunge la un salariu de 4.000-5.000 de lei, iar un lacatus mecanic, un faiantar sau un instalator poate depasi frecvent 1.000 de euro pe luna.

Venitul lunar castigat la locul de munca poate fi rotunjit si cu diferite “ciubucuri” in cazul electricienilor, cosmeticieneloe, coafezelor sau frizerilor.

In ceea ce priveste zona cosmetica, daca persoanele respective s-au specializat la scoli renumite de “hair-styling” sau de cosmetica, unde au invatat metode noi si coafuri inedite, veniturile lunare pot depasi de cele mai multe ori 1.000 de euro

Alte meserii bine plătite, fără studii superioare

Reglor 1.500 – 1.800 lei

Lăcătuş mecanic 1.500 – 1.700 lei

Instalator 1.500 – 1.900 lei

Electrician 1.700 – 2.000 lei

Alpinist utilitar 2.000 lei

Macaragiu 2.000 – 3.000 lei

Sursa: firme de recrutare personal

LEAVE A REPLY