Guvernul pregătește o surpriză primarilor. Ce se va întâmpla?

0
192

Guvern

“Evenimentul zilei” a obținut, în exclusivitate, un document guvernamental de 96 de pagini care schimbă regimul salarizării, precum şi cel al incompatibilităţilor şi al conflictului de interese pentru aleşii locali, titrează evz.ro.

Guvernul dorește să unească cele 18 legi referitoare la administrația publică locală sub titulatura unui singur document intitulat „Codul Administrativ” al României, un proiect menit să simplifice legislația stufoasă. EVZ deține varianta de ultimă oră pe care guvernul dorește să o lanseze din toamnă. Documentul a fost gândit în colaborare cu reprezentanții aleșilor locali.

Schimbarea majoră se referă la salarizarea primarilor. În momentul actual, primarii și viceprimarii primesc în loc de salariu o indemnizație, cu interdicția de a încasa orice alt venit. Acest Cod Administrativ are rolul de a schimba dn temelii acest lucru.

În urma noii legi, primarii pot beneficia de salariu, pe lângă indemnizație , spor de vechime în muncă și un spor dacă aceștia sunt implicață în proiecte europene. Mai mult de 6.500 de aleși locali vor putea beneficia de aceste propuneri.

LEAVE A REPLY