Ministrul Justiției despre situația din penitenciare: “Suntem într-o situație de criză”

0
165

images (3)

 

Raluca Prună, ministrul Justiției, a declarat ieri, că nu a luat în calcul solicitarea demisiei șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), întrucât în astfel de situații de criză nu se iau decizii administrative.

“Nu am luat în calcul nicio cerere de demisie, pentru că suntem într-o situație de criză (…) și măsurile administrative nu pot fi adoptate în situații de criză. Nu servește nimănui acum să avem o schimbare a conducerii ANP, ceea ce nu înseamnă că nu evaluez foarte serios performanța managerială a conducerii ANP. De altfel să știți că lucrez și pentru schimbarea condițiilor de evaluare a performanței la nivelul ANP, dar, repet, nu pe criză, lucram la asta dinainte”, a declarat Raluca Prună, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Aceasta a mai declarat că nu este mulțumită de conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), fapt pe care l-a mai  afirmat în public, însă în acest moment trebuie să respecte anumite reguli privind evaluarea acesteia.

“Nu sunt mulțumită (de conducerea ANP — n.r.), am mai spus, avem niște reguli în această țară, trebuie să lucrez cu această instituție și cred că este în interesul persoanei condamnate, pentru că noi, sigur, facem rating aici, dar interesul prim este al persoanei condamnate, al victimelor de care noi uităm și al societății în sens larg ca Ministerul Justiției, ministrul să conlucreze cu ANP”, a mai adăugat Raluca Prună.

LEAVE A REPLY