Cine sunt românii care au dispărut în atentatul din Nisa

0
183

Cine sunt românii care au dispărut în atentatul din Nisa. Prietenii lor s-au mobilizat pe Facebook şi îi caută

Ministerul de Externe a anunţat sâmbătă că doi români sunt de negăsit după atacul terorist care a avut loc în Nisa, Franţa. Este vorba despre un bărbat şi soţia lui, însoţiţi de copilul lor, acesta din urmă fiind identificat într-un spital din Nisa.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că trei cetăţeni români (o familie cu un copil minor) care s-ar fi aflat în zona atentatului produs joi seară la Nisa nu au putut fi localizaţi, iar situaţia lor este incertă. Mai apoi, MAE a revenit cu informaţii, precizând că minorul a fost identificat într-un spital din Nisa, confirmându-se că acesta este cetăţean român. Copilul a fost rănit în atentatul de joi, iar starea lui este stabilă.

“În ceea ce priveşte situaţia minorului internat într-un spital de pediatrie din Nisa, acesta a fost identificat cu ajutorul rudelor sosite din România ca fiind cetăţean român. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ataşatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi a discutat cu medicii curanţi”, informează MAE, potrivit News.ro.

Părinţii copilului identificat în spital sunt în continuare dispăruţi. Din primele informaţii rezultă că este vorba despre Adriana (28 de ani) şi Cristian Coman (34 de ani), după cum se arată pe grupul de Facebook “SOS Nice”, grup pe care prieteni ai cuplului au postat şi fotografia acestora alături de copilul lor. Deocamdată nu se ştie din ce oraş sunt cei doi, dar primele informaţii arată că ar fi vorba despre un cuplu stabilit în Austria.

LEAVE A REPLY