lovitura-de-stat-in-turcia

Ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş, a declarat sâmbătă că gruparea din spatele loviturii de stat din Turcia are 11 şcoli în România, afimând că Turcia a făcut demersurile pentru extrădarea lui Fethullah Gulen din SUA, care ar fi implicat în tentativa de asasinare a preşedintelui turc.

”Prietenii americani ne-au cerut să pregătim un dosar pentru extrădarea sa. Am făcut recent acest lucru şi vom adăuga imformţii suplimentare în acel dosar. Problema este că este dificil să găsim dovezi privind implicarea sa directă”, a spus oficialul turc.

Întrebat dacă serviciile de informaţii turce nu au dovezi privind implicarea sa, ambasadorul a susţinut că serviciile au multe dovezi că dă ordine prin asociaţii săi, mai ales în cazul generalilor care au fost băgaţi la închisoare, precum şi dovezii privind fabricarea unor documente.

Ambasadorul Turciei la Bucureşti a susţinut că un elicopter militar a încercat să îl ucidă pe preşedintele Erdogan în staţiunea în care se afla în vacanţă. ”Un elicopter mlilitar a deschis focul în staţiunea în care preşedintele Erdogan se afla în vacanţă.a fost norocos pentru că plecase de acolo, dar lupta a continuat timp de mai multe ore între poliţie şi pucişti. (…) pilotul elicopterului care a încercat să îl ucidă a fost prins şi avea o mică rugăciune scrisă de imam’‘, a explicat Osman Koray Ertaş.

Întrebat dacă Turcia este o ţară suficient de stabilă pentru a fi în continuare un partener NATO şi un partener al României, Osman Koray Ertaş a afirmat că aparatul de stat din Turcia este intact.

”O Turcie instabilă este un cosmar nu numai pentru noi, ci şi pentru partenerii noştri din toată Europa. (…) Vă pot asigura că aparatul de stat este intact în Turcia, nu este loc pentru alte îngrijorări”, a accentuat el.

LEAVE A REPLY