BANI ÎN PLUS pentru MII DE ROMÂNI. Vezi dacă primeşti ŞI TU

0
167

bani_6769443456_69947400

Începând de duminică, se schimbă legea pensiilor. Principala modificare vizează modul de la calcul al pensiei celor care aleg pensionarea anticipată parţială.

Actul normativ prevede, mai exact, schimbarea modului în care se calculează pensia anticipată parţială. Astfel, cuantumul va fi stabilit din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, printr-o diminuare raportată la stagiul de cotizare realizat, nu o diminuare fixă pentru fiecare lună de anticipare, aşa cum este acum, scrie Avocat.net.

“Cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare (…)”, scrie în legea aplicabilă de duminică, făcându-se referire la următoarele reduceri:

tabel pensii

Aşadar, persoanele care, de duminică încolo, au drept de pensionare anticipată parţială şi recurg la el, vor avea o pensie mai mare decât cea la care ar fi avut dreptul acum, potrivit economica.net.

LEAVE A REPLY