Anunţ important pentru tinerii de 18 ani

2
901

tiruri-465x215

Firmele de transport rutier de marfă din România au tiruri, dar nu au şoferi. Patronatele din transport cer şoferi tineri cu vârsta de 18 ani, scrie capital.ro.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România a solicitat stabilirea vârstei minime de 18 ani pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile C şi CE prin modificarea legislaţiei naţionale relevante. Oficialii UNTRR atrag atenţia Guvernului că trebuie luate măsuri urgente privind criza şoferilor profesionişti din România, clarificarea situaţiei impozitării diurnei, realizarea de spaţii de parcare păzite şi extinderea infrastructurii la punctul de trecere a frontierei Siret-Porubne. „Criza şoferilor profesionişti trebuie privită ca fiind o prioritate naţională şi trebuie alocate fonduri europene pentru creşterea angajării în sectorul transporturilor rutiere din România, inclusiv prin programe de formare vocaţională ca şoferi profesionişti a tinerilor din mediul rural. Este necesar înfiinţarea unei reţele naţionale de şcoli vocaţionale specializate în furnizarea educaţiei profesionale şi competenţelor tehnice de care tinerii au nevoie pentru a fi angajaţi ca şoferi profesionişti. Trebuie asigurat cadrul legal pentru organizarea şi finanţarea unor programe europene de formare vocaţională ca şoferi profesionişti pentru tineri de la vârsta de 18 ani”, potrivit UNTRR.

2 COMMENTS

  1. Abia astept sa se aprobe legea aceasta ca mine mii de tineri vor sa fie soferi de tir dar uni ne avand varsta minima pleaca in afara sa munceasca iar dupa nu mai vor sa fie soferi pentru ca sau facut un viitor deja … datine dreptul sa muncim !!!

LEAVE A REPLY