Lovitură DURĂ pentru toți tinerii din România. Ce decizie a luat Guvernul

0
884

bani ciolos

Guvernul nu susține inițiativa legislativă care propune ca tinerii până în 25 de ani să fie scutiți, timp de 3 ani, de impozitul pe venit, facilitate care i-ar ajuta și pe angajatori, scutiți astfel de la acoperirea costului cu impozitul angajatului. Executivul a comunicat Parlamentului că o astfel de măsură ar discrimina alți tineri și nu ar asigura tratament egal tuturor investitorilor, scrie stiripesurse.ro.

Proiectul legislativ, prezentat în premieră de Profit.ro, a fost redactat în Parlament cu argumentul că șomajul în rândul tinerilor din România sub 25 de ani este peste media europeană. Angajarea în regim part-time ar rămâne astfel soluția optimă pentru mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, dar este descurajată de fiscalitatea ridicată.

Proiectul modifică actualul text al Codului Fiscal, introducând în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii și asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani.

LEAVE A REPLY