Se pregăteşte un nou IMPOZIT în România. Îl vor plăti toţi românii

0
983

taxe_si_impozite_1

Guvernul pregăteşte un impozit special pe venit pentru a strânge bani de locuinţe ieftine, scrie Capital.ro

Guvernul ia în calcul introducerea unui impozit special pe venit pentru a strânge bani în vederea construcţiei de locuinţe la preţuri accesibile. Banii încasaţi ar urma să fie gestionaţi de un Fond Naţional de Locuire menit să ofere asistenţă financiară pentru dezvoltarea de locuinţe ieftine, potrivit Strategiei Naţionale de Locuire întocmită de Ministerul Dezvoltării.

Strategia Naţională de Locuire, un document la care Ministerul Dezvoltării lucrează de ceva timp, şi care va fi gata în perioada imediat următoare, trasează harta locuirii în România până în 2020. Revista Capital a intrat în posesia draftului de lucru actualizat în aprilie 2016. Măsurile prezentate în document schimbă total regulile în ceea ce priveşte construcţia, finanţarea şi reabilitarea locuinţelor.

Strategia menţionată prevede înfiinţarea unui Fond Naţional de Locuire al cărui obiectiv să fie „sporirea disponibilităţii locuinţelor de calitate bună, eficiente energetic şi la un preţ convenabil, evitând în acelaşi timp cheltuielile ineficiente de fonduri publice“.

Ideea fondului a fost recomandată de Banca Mondială, care a livrat în vara anului trecut, la cererea Guvernului României, un raport extins la nivelul politicilor de locuire din România.

LEAVE A REPLY