Circa 50.000 de persoane, vizate de campania demarată de Recep Erdogan

0
161

lovitura-de-stat-in-turcia-cladirea-parlamentului-inconjurata-de-tancuri-18543155

Aproximativ 50.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, relatează Reuters.

Administraţia autoritaristă de la Ankara a intensificat activităţile de eliminare din structurile statului a persoanelor suspectate de implicare directă în tentativa de lovitură de stat militară sau de susţinere a complotului.

În total, circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii ori arestaţi preventiv după tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie.

“Această organizaţie teroristă paralelă nu va mai fi pionul niciunei ţări. Îi vom dezrădăcina de peste tot”, a declarat premierul Binali Yildirim, referindu-se la structurile care ar fi sub controlul mişcării clericului musulman Fethullah Gulen, aflat în Statele Unite.

 

LEAVE A REPLY