Mesajul președintelui Iohannis pentru Ilie Năstase în ziua în care a făcut 70 de ani

0
690

ilie_nastase_1

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Ilie Nastase cu Ordinul Național “Steaua României” în grad de Comandor.

“Aţi fost născut, domnule Ilie Năstase, să oferiţi tuturor iubitorilor de sport mai mult decât performanţă, aţi fost un fenomen al naturii umane pe terenul de tenis. În sportul pe care l-aţi practicat cu atâta pasiune, devenind unul dintre cei mai importanţi jucători de tenis la nivel mondial, aţi oferit spectacolul total. Celebrele competiţii US Open şi Roland Garros vă păstrează în clubul select al celor care le-au câştigat. Pentru generaţia mea, aţi fost un sportiv de vis. Deşi nu aveam la dispoziţie mijloacele media de astăzi, când juca Ilie, era sărbătoare: ne adunam cu toţii în faţa unui televizor ori deschideam aparatele de radio pentru a admira şi asculta spectacolul pe care îl creaţi pe teren. Atunci, uitam cu desăvârşire de toate nedreptăţile acelor ani şi mulţi visam să ajungem ca dumneavoastră. Aţi fost cu siguranţă idolul unei generaţii”, a afirmat Iohannis, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, la care a participat şi ministrul Sportului, Elisabeta Lipa, consilieri prezidenţiali, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Tenis și soţia fostului tenismen, Brigitte Sfat.

Șeful statului a mai adăugat că Ilie Năstase este un simbol al tenisului și al României.

“Fără dumneavoastră, tenisul nu ar fi ceea ce este astăzi. Veţi rămâne pentru totdeauna un reper pentru sportul românesc şi îmi doresc ca performanţele dumneavoastră să constituie un imbold pentru tinerele generaţii de sportivi”, a mai declarat președintele.

La rândul său, Ilie Năstase a afirmat că este cea mai frumoasă zi din viaţa sa. “M-am născut în ţara asta şi aici o să mor”, a  spus fostul jucător de tenis profesionist.

LEAVE A REPLY