Renunță la sutien! Iată ce spune știința

0
211

ade4d46833cd70759a8de3dfb0a58201

Sutienele sunt un accesoriu de zi cu zi al femeilor, nelipsit din garderobă.Dar oare este benefic pentru sănătatea noastră? Iată ce spune un studiu recent despre sutiene.

Profesorul Jean-Denis Rouillon, medic la Spitalul Universitar Besancon, din Franța, studiază sânii femeilor de mai bine de 15 ani, interval în care a constatat că nurii ”Evelor” purtătoare de sutien se lasă cu aproximativ 7 mm pe an. Iar purtate ani la rând, conform profesorului Rouillon, acestea dăunează glandelor mamare.

Doctorul a realizat un studiu ale cărui participante aveau vârste curpinse între 18 și 35 de ani. După ce a măsurat distanța dintre glandele mamare, acesta a constatat că femeile care nu au purtat sutien aveau sâni mai fermi, lipsiți de vergeturi și fără a fi distanțați exagerat de mult, așa cum se întâmplă în cazul celor care poartă susținere.

“Pentru femeile tinere, nepurtarea sutienului va duce la creșterea producției de colagen și  elasticitate care duce la îmbunătățirea susținerii și dezvoltării sânilor” afirmă Dr. Stafford Broumand.

1fc070164ea0cd9705808ad493159ef0

Nu este primul studiu care arată că sutienul dăunează sânilor. Și oamenii de știință japonezi au realizat o cercetare similară, în 1990, în urma căruia au ajuns la aceleași concluzii.

Contrar acestor studii, sutienul nu ajută la ridicarea sânilor, ci doar vizual. Așa cum a arătat medicul francez, sutienul nu face altceva decât să scadă elasticitatea glandelor mamare. De asemnea, se mai spune despre sutien că oferă un confort mult mai mare. Informație la fel de greșită, întrucât bretelele sutienelor pot duce la rănirea pielii, apariția vânătăilor sau chiar a tumorilor.

LEAVE A REPLY