Control medical GRATUIT pentru cei care suferă de maladii cardiovasculare

0
131

download (1)

Campania de diagnosticare medicală a persoanelor care suferă de maladii cardiovasculare a fost lansată de Ministrul Sănătății în parteneriat cu Centrul de Politici şi Strategii în Sănătate.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii, campania a fost organizată cu scopul de a spori accesul persoanelor din grupurile de risc la servicii medicale calitative, astfel contribuind la profilaxia infarctului miocardic acut.

Pe data de 26 iulie echipa mobilă Cardio, formată din medici cardiologi experimentaţi şi asistentă medicală, se va deplasa la Ştefan Vodă, iar pe data de 2 august specialiştii se vor afla la Leova. Ulterior va fi lansată a doua fază a proiectului şi alte regiuni vor fi selectate pentru consultaţii medicale gratuite.

În Republica Moldova incidenţa infarctului miocardic acut constituie 5/1000 populaţie pe an. Mai mult de jumătate dintre pacienţii cu infarct miocardic acut mor într-o oră de la debutul simptomelor, iar pe parcursul următorului an decedează 25% bărbaţi şi 42% femei.

LEAVE A REPLY