ATENȚIE! ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ! Anul 2016 ar putea să fie cel mai cald de până acum

0
141

Apus de soare pe plaja

Potrivit Organizației Meteorologice Mondiale (OMM), în 2016 ar urma să se înregistreze cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe glob, în condițiile în care nivelurile de dioxid de carbon din atmosferă au atins noi niveluri, contribuind la creșterea încălzirii globale.

“Acest lucru scoate în evidență mai clar decât oricând nevoia de a ratifica și pune în aplicare Acordul de la Paris privind schimbările climatice și de a accelera tranziția la economii cuemisii reduse de carbon și bazate pe energie din surse regenerabile”, a anunțat secretarul general al OMM, Petteri Taalas, citat de Reuters.

Conform NASA, temperatura medie în primele șase luni ale anului 2016 a fost cu 1,3 ° C mai ridicată decât în era preindustrială, de la sfârșitul secolului al 19-lea.

Și climatologi de la NASA și Agenția americană pentru oceane și atmosferă (NOAA) au arătat la începutul acestei săptămâni că primele șase luni ale anului 2016 au fost cele mai calde de când s-a început măsurarea temperaturilor, în 1880.

LEAVE A REPLY