Bancnota euro care VA DISPĂREA din cauza infracțiunilor. Află cum poți să recunoști banii falși

0
1281
Money that the German customs agency Zoll seized during an anti-money laundering operation is displayed before the agency's annual statistics news conference at the finance ministry in Berlin March 16, 2012. REUTERS/Thomas Peter (GERMANY - Tags: BUSINESS)

images (5)

Conform anunțului Băncii Centrale Europene, în primul semestru al anului 2016 au fost retrase din circulație 331.000 de bancnote euro contrafăcute.

Numărul bancnotelor este cu 25% mai mic decat anul trecut. Atunci au fost retrase aproximativ 445.000 de bancnote euro. Aproximativ 80% dintre cele retrase sunt de 20 si 50 de euro.

Cele mai multe bancnote contrafăcute au fost identificate în țări din zona euro.  1,7% au provenit din state membre UE din afara zonei euro si mai putin de 0,7% din alte parti ale lumii.

Oamenii pot depista banii contrafăcuți prin utilizarea unor aparate de sortare și de procesare a bancnotelor, prin care se pot depista cele contrafăcute, pentru ca ulterior acestea să fie scoase din circulație.

Potrivit Băncii Centrale Europene (BCE), bancnotele de 100 și 200 de euro vor fi schimbate, în timp ce cea de 500 de euro nu o să mai fie tipărită.

Fabricanții de echipamente de verificare a banilor vor avea sprijin din partea Eurosistemului, pentru a se putea adapta în permanență la noile modificari.

 

LEAVE A REPLY