Comisia Europeană vrea să oblige Volkswagen să acorde despăgubiri în scandalul emisiilor poluante

0
139

Wv

Comisarul european pentru Justiţie,Vera Jourova, lucrează împreună cu organizaţiile pentru protecţia consumatorilor din UE pentru a obliga grupul german Volkswagen să acorde despagubiri clienţilor săi din Europa, la fel cum a facut şi în SUA, în urma scandalulii manipularii emisiilor poluante, transmite Reuters.

Luna trecută constructorul auto german a promis că va aloca pană la 15,3 miliarde de dolari pentru a-i despăgubi pe cei 475.000 deţinători de vehicule diesel marca VW din SUA, potrivit Agerpres.
În schimb, până în prezent, Volkswagen a respins solicitările privind acordarea de despăgubiri celor 8,5 milioane de deţinători de vehicule din Europa, unde diferenţele legislative faţă de SUA fac ca şansele unor despagubiri sa fie mai mici.
În locul despăgubirilor, Volkswagen a implementat  o soluţie tehnică de remediere a autovehiculelor vizate de scandalul manipulării emisiilor poluante, grupul german apreciind că datorită acestei soluţii deţinătorii de autovehicule din UE nu vor fi afectaţi de diminuarea valorii automobilului.

LEAVE A REPLY