De la 1 august se ieftinesc produsele alimentare

0
127

 

tva-produse-carne

Taxa pe valoare adăugată (TVA) va fi redusă în agricultură de la 20%, la 9%, din luna august. Fermierii spun că alimentele ar trebui să se ieftinească în medie cu 10 -12%, dar nu sunt convinşi că se va întâmpla acest lucru.

TVA scade de la 20% la 9%, de la 1 august, pentru lucrări agricole, pentru seminţe, îngrăşăminte, pesticide şi alte produse necesare însămânţării sau cultivării plantelor în agricultură, dar şi pentru prestarea de servicii specifice lucrărilor agricole şi întreţinerii lucrărilor agricole.

Unul dintre efectele măsurii de reducere a TVA ar fi şi scăderea preţurilor la pâine, legume şi fructe. ”Intenţia este să scadă preţurile. În mod normal, dacă ar respecta toţi legea, ar trebui să se ieftinească cu 10-12% toate produsele în care materia primă vine din sectorul vegetal: legumele, conservele de legume, pâinea şi produsele de panificaţie. Aşa ar fi normal. Mi-e teamă că nu se va întâmpla aşa în România, iar preţurile vor rămâne, în cel mai bun caz, la fel. Vor pierde şi consumatorii, şi statul”, ne-a explicat Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România  (LAPAR).

LEAVE A REPLY