DUBLU ATENTAT! ZECI de morți și SUTE de răniți!

0
967

masini

Două atacuri cu bombă revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care au avut loc în Siria, în apropierea frontierei cu Turcia. Sunt cel puțin 48 de morți și 170 de răniți,  informează site-ul agenţiei Reuters.

Una dintre bombe a explodat în apropierea sediului Securităţii administraţiei kurde din oraşul Qamishli, de la frontiera cu Turcia.

Potrivit martorilor, detonarea uneia dintre bombe a fost atât de puternică, încât a distrus ferestrele unui magazin din Nusaybin, oraş aflat peste graniţă, în Turcia, rănind uşor două persoane. Stat Islamic a revendicat atacul, declarând că ţintele pe care le aveau în vizor erau forţele kurde de securitate. Se pare că exploziile au provenit de la două vehicule-capcană.

Gruparea jihadistă a mai efectuat în trecut atentate în oraşul Qamishli. În aprilie, un atac sinucigaş a ucis şase membri ale Forţelor de Securitate Internă Kurde. Iar în iulie, un atac sinucigaş al unui militant SI a ucis 16 persoane în Hasaka, capitala provinciei unde se află oraşul Qamishli.

 

LEAVE A REPLY