Primul exerciţiu major găzduit de România după summitul NATO de la Varşovia a început

0
140

armata1329814421-1382519292

Primul exerciţiu major găzduit de România după summitul NATO de la Varşovia a început, miercuri, în localitatea braşoveană Cincu, peste 2.700 de militari din cinci ţări membre NATO şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace antrenându-se aici, declară ministrul Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării a declarat, după ceremonia de deschidere, că exerciţiul din poligonul de la Cincu, care se desfăşoară în perioada 27 iulie – 7 august, este “primul exerciţiu major găzduit de România după summitul NATO de la Varşovia.

Ministrul Apărării a adăugat că la exerciţiu se va verifica “un scenariu fictiv”, însă România “trebuie să fie pregătită să îi facă faţă”.

“Realitatea pe care o vedem cu toţii în sudul flancului estic, în zona lărgită a Mării Negre, e un scenariu al instabilităţii, al evoluţiei dinamicii de securitate, căruia trebuie să fim pregătiţi să îi facem faţă“, a spus ministrul. Mihnea Motoc a adăugat că poligoanele de la Cincu, Babadag şi Smârdan formează “triunghiul românesc de excelenţă al instruirii militare“.

Peste 900 de militari români împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă.

Militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

 

LEAVE A REPLY