Fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, critică: “Se alege praful de toată reforma pe care am pornit-o!”

0
568

Vlad Alexandrescu a reacţionat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, în privinţa rezultatului celui de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al MNŢR, prin care Virgil Niţulescu este dat câştigător, criticându-o pe Corina Şuteu că nu continuă reforma instituţională din domeniu.

În mesajul postat miercuri pe pagina sa personală de pe reţeaua de socializare Facebook, fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu a reacţionat la rezultatul celui de-al doilea concurs pentru ocuparea postului de manager al Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), organizat pe 26 iulie, la sediul Ministerului Culturii, prin care Virgil Niţulescu este dat câştigător.

După ce mandatul directorului MNŢR Virgil Niţulescu a expirat la finele lunii mai, a fost organizat un examen de ocupare a poziţiei manageriale. Deşi examenul a fost câştigat de antropologul Vintilă Mihăilescu, Ministrul Culturii, Corina Şuteu a anunţat refacerea demersurilor de ocupare a poziţiei manageriale, Virgil Niţulescu fiind manager interimar al instituţiei, până la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului.

Totodată, Vlad Alexandrescu relevă corupţia din sistem: „Această risipă de timp se petrece în dauna oamenilor tineri, în special, care aşteaptă în continuare recunoaştere şi dreptate şi care gem sub povara subfinanţării sau nefinanţării proiectelor culturale. A canalizării discreţionare a fondurilor. A politicilor de angajare ce mimează selecţia pe merit. Reformele pe care le-am iniţiat s-au dus de râpă. Majoritatea au fost deja abandonate, iar în lunile ce vin vor fi abandonate şi cele câteva care mai sunt pe agendă, de formă. Asta în ciuda unor oameni dedicaţi şi pricepuţi care cred în ele şi care şi-au pus toată energia în desfăşurarea lor. Fără curaj nu se poate face nimic”.

“La capătul mandatului acestui ministru nu va mai rămâne nimic din toate proiectele pe care le-am început!”, a conchis, tranşant, fostul ministru al Culturii.

 

 

 

LEAVE A REPLY