ULTIMA ORĂ Dispare BONUL fiscal! Trebuie să citiţi asta

0
2350

cumparaturi bon

Antreprenorii cer Guvernului să îi scape de bon fiscal dacă emit factură și chitanță, iar solicitarea se pare că a fost luată în calcul de Finanțe, scrie Profit.ro.

Antreprenorii români au cerut Guvernului să îi scape de obligația emiterii unui bon fiscal, dacă la livrarea unui produs sau furnizarea unui serviciu eliberează factură și chitanță. Solicitarea, transmisă prin intermediul Camerei de Comerț și Industrie a României, a fost primită și reținută de Ministerul Finanțelor spre analiză, relevă informațiile Profit.ro.

Solicitarea a fost ca Guvernul să modifice legislația actuală prin eliminarea obligativității agenților economici care emit factură și chitanță de a mai elibera și un bon fiscal pentru aceeași operațiune, considerându-se că acest lucru nu mai este necesar.

Solicitarea a fost reținută spre analiză de Ministerul Finanțelor, cu luarea în calcul a modificării în acest sens a OU 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Conform legii, operatorii economici care încasează, integral sau parțial, cu numerar sau prin utilizarea cardurilor de credit/debit sau a substitutelor de numerar, contravaloarea bunurilor livrate și a prestărilor de servicii efectuate sunt obligați să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale și să emită bonuri fiscale clienților.

LEAVE A REPLY