EXERCIȚII DE AMPLOARE ale NATO în România

0
109

milit

Peste 2.700 de militari din cinci ţări membre NATO – Bulgaria, Canada, Polonia, România, SUA – şi cinci state membre ale Parteneriatului pentru Pace – Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina – participă, în perioada 27 iulie – 7 august, la exerciţiul multinaţional SABER GUARDIAN-16, ce se desfăşoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre ”Getica” din Cincu, judeţul Braşov, potrivit  unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

“SABER GUARDIAN-16, planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie ‘Gemina’ şi Unităţii de Integrare a Forţelor NATO, se va desfăşura în patru etape – exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament”, precizează MApN.

Ceremonia de deschidere a exerciţiului a avut loc pe 27 iulie, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, şi a şefului Statului Major General, gen. Nicolae Ciucă.

LEAVE A REPLY