INCREDIBIL! A încercat să intre în țară cu cadavrul fratelui său!

0
112

vama

Un cetăţean român a fost oprit de autorităţile de frontieră în Vama Nădlac II (Autostrada 1) şi i-a fost interzis accesul în ţară pentru că transporta cadavrul unui bărbat despre care a spus că este fratele său, mort cu câteva ore înainte pe teritoriul Ungariei. Acesta se întorcea împreună cu familia din Germania.

“În astfel de cazuri, autorităţile statului în care a survenit decesul ar fi trebuit anunţate chiar şi prin Serviciul de urgenţă 112 pentru ca un medic legist să constate decesul. Familia a fost direcţionată către cea mai apropiată misiune diplomatică a României, în acest caz Consulatul de la Szeged, pentru întocmirea formalităţilor necesare în vederea repatrierii cadavrului”, a declarat Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Bărbatul decedat avea 59 de ani şi era bolnav de cancer, iar fratele acestuia a declarat poliţiştilor că a fost la tratament în Germania, unde medicii i-au spus că se pot întoarce în ţară, întrucât nu-l mai pot ajuta, bărbatul fiind în faza terminală a bolii.

În microbuz se mai afla şi soţia decedatului, care a confirmat cele spuse de către şofer, însă autorităţile de frontieră nu au permis intrarea în ţară înainte ca familia să obţină de la autorităţile ungare documentele necesare în astfel de cazuri.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, familia trebuie să deţină paşaport mortuar, un document de îmbălsămare şi un certificat de deces eliberat de autorităţile maghiare sau de misiunea diplomatică a României, iar în cazul în care transportul se face cu maşină personală mai este necesară autorizaţie de transport eliberată de aceleaşi autorităţi.

În acest moment, familia bărbatului decedat este la Consulatul României de la Szeged, pentru întocmirea formalităţilor necesare intrării în ţară.

LEAVE A REPLY