Proiectul PNL “MASA LA ȘCOALĂ “ începe să prindă contur

0
161

cantina

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică o propunere de OUG privind un program pilot prin care elevii vor primi pe timpul anului şcolar 2016-2017 o masă caldă sau un pachet alimentar. În primul an vor fi implicate 22 de școli din toată țara, iar după perioada de testare Guvernul va decide extinderea acestuia la nivel naţional.

PArtidul Național Liberal (PNL) susține acest program și adoptarea de urgență a actului legislativ. PNL a inițiat încă de acum 2 ani un proiect de lege prin care alimentația în școală să fie diversificată. Programul actual “Cornul și laptele” și-a atins limitele, s-a transformat în multe locuri în risipă și nu mai servește scopului pentru care a fost creat.

Pachetul alimentar sau masa caldă va fi în limita valorică de 7 lei/zi și va putea fi modificată în funcţie de evoluţia preţurilor. Banii vor veni de la bugetul de stat, însă şi primăriile pot ajuta din bugetul local la suplimentarea sumelor.

PNL va urmări și susține în Parlament inițiativa legislativă ”Masa la Școală”, astfel încât, din septembrie 2017 fiecare elev să beneficieze de o masă diversificată sau caldă, acolo unde este posibil!

 

LEAVE A REPLY