ULTIMA ORĂ! Femeia căreia i s-a administrat o grupă de sânge greșită e în continuare în stare gravă

0
124

stem_cells_

  Femeia care a primit o transfuzie de sânge dintr-o grupă greşită este în comă indusă, la Spitalul Universitar. Starea acesteia este în continuare foarte gravă, iar medicii sunt rezervați. Pacienta în vârstă de 39 de ani este  monitorizată permanent de o echipă compusă din medici anestezişti, ginecologi şi chirurgi.

Dragoş Daviţoiu, managerul interimar al Spitalului Universitar din Bucureşti: „Starea este gravă, deci nu e o patologie uşoară. În continuare e intubată şi ventilată, dar este stabilă, nu avem un risc vital imediat. E îngrijită de trei secţii, de şefi de secţii, de şefii de gardă, de absolut toată lumea. Tratamentul va fi ajustat pe măsură ce trecem de anumite perioade ale evoluţiei bolii.”

Medicii de acolo iau în calcul o nouă intervenţie chirurgicală, odată ce starea de sănătate a pacientei se va îmbunătăţi.  Între timp, doctorii de la Spitalul Căi Ferate 2, unde a fost făcută transfuzia, sunt anchetaţi de Ministerul Sănătăţii, potrivit digi24.

 

Medicii de la Spitalul Universitar vor hotărî la începutul săptămânii viitoare ce tratament se impune în cazul pacientei.

 

LEAVE A REPLY