Ce trebuie să mănânci înainte și după sport

0
196

Avoid-post-workout-binge

Când vine vorba de sport experții aud zi de zi întrebari perecum: “Cum pot să slăbesc mai repede? Cum pot să ard mai multe calorii?Cum pot avea suficinetă energie?”.Există o mulțime de factori care pot răspunde la aceste întrebări,cel mai important element este mâncarea. Iată mai jos ce și când trebuie să mananci dacă faci sport:

Cel mai indicat este să se manace cu 1-2 ore înainte de a face sport iar conținutul mesei să fie între 300-500 de calorii. Este contraindicat să se mănânce imediat înainta efectuării unui efort fizic. Bananele,ovazul, cartofii dulci și pâinea integrală sunt alimentele ce pot fi consumate înainte de sport.

Este bine să se mănânce între 20 și 60 de minute după încheierea efortului fizic, astfel corpul folosește nutrienții din mâncare pentru o recuperare mai rapidă a energiei și a mușchilor. O combinație între carbohidrați și proteine este ideală în obținerea acestor rezultate. Puiul și orezul brun, pâinea integrală prajită, ouăle,iaurtul,migdalele și batoanele proteice sunt cea mai bună alegere după sport.

 

LEAVE A REPLY