Staţiile de metrou din Capitală vor fi dotate cu benzi speciale din material ceramic

0
143

14628956396927053e

Metrorex va instala în fiecare staţie de metrou benzi speciale din material ceramic menite să îi ajute pe nevăzători dar şi pe cei care au probleme cu vederea să ajungă în siguranţă pe peron şi în garniturile de metrou.

În spaţiile deschise, persoanele nevăzătoare au nevoie de o cale de deplasare tactilă sau o linie de ghidare tactilă. Suprafeţele indicatoare tactilo-vizuale sunt elemente de pavaj sau pentru pardoseli, profilate conform prevederilor standardelor internaţionale, care permit persoanelor care utilizează bastonul alb şi sensibilitatea la călcare sau identificarea vizuală să obţină informaţii despre un anumit traseu sau despre prezenţa unui eventual pericol“, se menţionează în caietul de sarcini aferent licitaţiei publice lansată de Metrorex în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

În prezent, doar două din staţiile de metrou puse în funcţiune au implementată soluţia cu benzi speciale din dale ceramice pentru traseul persoanelor cu deficienţe de văz, respectiv staţiile Jiului şi Bazilescu de pe magistrala 4 de metrou.

 

LEAVE A REPLY