Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o URIAȘĂ sumă de bani. Ce a hotărât Guvernul

0
940

casa regala

Casa Regală ar putea fi obligată să înapoieze o sumă uriașă de bani, după o hotărâre a Guvernului Cioloş.

Executivul a decis la începutul săptămânii ca veteranilor de război să li se ceară înapoi banii pentru impozitele de care au fost scutiți, până acum, cei alături de care trăiesc și dețin, împreună cu ei, o proprietate.

În această situaţie se află Regele Mihai I care deține, împreună cu regretata Regina Ana și ceilalți membrii ai Casei Regale, numeroase proprietăți în România, potrivit b1.ro.

Potrivit Asociației Naționale a Veteranilor de Război, Regele Mihai este veteran de război și beneficiază, implicit, de aceleași drepturi.

În această situație, Fiscul trebuie să aplice legea și în cazul său. Astfel Casa Regală ar uma să plătească, din urmă, impozitele de care au fost scutiți Regina Ana și ceilalți membrii ai familiei regale.

La o simplă trecere în revistă a bunurilor Casei Regale observăm că numai pentru Castelul de la Săvârșin impozitul era de circa 33-35.000 de lei pe an, așa cum a declarat primarul localității, Ioan Vodicean.

În condițiile în care a fost scutit de plata acestor taxe, până în luna iunie, Regele Mihai va fi obligat să returneze sumele de bani pentru regretata Regina Ana.

Calculul arată că pentru trei luni, e vorba de aproximativ 9.000 de lei, doar în cazul castelului de la Săvârșin. La fel vor fi cerute sume, ca și în cazul tuturor veteranilor de război, și în cazul tuturor proprietăților de pe teritoriul României, proprietați ce țin de Casa Regală.

sursa: psnews.ro

LEAVE A REPLY