Bucureştenii vor beneficia de un nou serviciu. Ce presupune acesta

0
151

i-velo

Bucureştenii vor beneficia de un nou serviciu, bike-sharing, ce presupune realizarea unor staţii de biciclete, de unde oricine poate închiria o bicicletă şi să o lase apoi la destinaţie.

Primăria Capitalei va lansa în scurt timp o licitaţie internaţională pentru acest serviciu. Staţiile de biciclete ar urma să fie amplasate lângă școli, magazine, universități, stații de metrou, zone aglomerate. Închirierea bicicletelor se va face pe bază de cartelă

Noutatea va fi că doritorii mersului cu bicicleta vor putea afla de pe internet, de pe telefonul mobil care este cea mai apropiată stație și să lase în rastel bicicleta luată din altă zonă. Va fi un serviciu ce este îndrăgit în capitalele europene și foarte multe persoane au renunțat la mașina personală și au ales mersul pe bicicletă. Bineînțeles că va fi nevoie de piste pentru biciclete și în perioada următoare toate pistele desenate în planul de mobilitate vor fi puse în funcțiune. În Capitală vor fi din ce în ce mai multe piste pentru biciclete. Mi-aș dori ca acest proiect să demareze în primăvară, este vorba de o licitație care nu poate fi gata în câteva zile“, a explicat Gabriela Firea.

LEAVE A REPLY