Bucureştiul va fi paralizat: Metrorex intră în grevă

0
98

metrorex

Noi probleme în Capitală. Sindicaliştii de la metrou nu s-au înţeles cu şefii de la Metrorex şi anunţă o grevă de avertisment.

Sindicatul Liber Metrorex a anunțat că pe 10 august, între orele 10.00 și 12.00, va asigura o grevă de avertisment la nivelul SC Alstrom Transport SA, structură care asigură mentenanța garniturilor. ”Greva va afecta considerabil circulația trenurilor de metrou”, a avertizat sindicatul printr-un comunicat citat de bucuresti.ro. La această decizie s-a ajuns după ce, pentru perioada 2016-2017, administrația societății a prevăzut o creștere salarială de 1%, dar pe care sindicatul o vrea de cel puțin 8%.

”În aceste condiții, după ce au fost parcurse toate etapele prevăzute de Lege, salariații au hotărât declanșarea grevei de avertisment în data de 10.08.2016, grevă ce va precede cu cel puțin două zile greva propriu-zisă pe termen nelimitat. Noul ministru a fost informat detaliat, dar nu s-a întreprins nimic pentru evitarea declanșării grevei, astfel ca cei 700.000 de călători care folosesc zilnic metroul să nu fie afectați”, se mai arată în comunicat.

LEAVE A REPLY