Schimbare neașteptată! Elevii și profesorii vor fi obligați să meargă lunar la psiholog

4
161

copii

La începutul lunii septembrie, va fi depus un proiect legislativ prin care care i se va cere Ministerului Educație să înființeze, în fiecare unitate de învățământ din România, câte un cabinet de psihologie, potrivit a1.ro.

De asemenea, proiectul de lege prevede ca fiecare elev, student sau copil la grădiniță să fie supus lunar unui control psihologic de rutină, scrie libertatea.ro.

”Nu vrem să băgăm frica în copii sau părinți, dar foarte mulți dintre elevi și studenți nu au parte de o consiliere psihologică atunci când întâmpină anumite probleme. Cred că un control lunar, adică o discuție cu specialistul ar prinde bine fiecăruia, atât copiilor cât și dascălilor. Dacă specialistul constată din timp anumite probleme de comportament, atunci este mult mai ușor ca acestea să fie tratate. În acest fel se vor evita evenimentele neplăcute, care sunt cu zecile în școlile, liceele și universitățile noastre”, a declarat pentru Libertatea unul dintre inițiatori. Aceștia spun că au luat deja legătura cu specialiștii în domeniu, care sunt gata să ajute la acest proiect.

Pe lângă acestea, educatorii, învățătorii și profesorii, dar și personalul auxiliar din unitățile de învățământ, vor fi nevoiți să meargă lunar la cabinetul psihologului.

4 COMMENTS

  1. N-ar fi mai bine zilnic? Sau la fiecare oră?
    Cabinetele de psihologie sunt utile dar nici să cădem în extreme…

  2. Hmmm! Foarte ciudaaaat!!!! Mai bine s-ar preocupa sa gaseasca activitati ce sa produca stare de bine!!!!
    Cred ca trebuie consiliati initiatorii acestui proiect!!!

LEAVE A REPLY