Beneficiile TONULUI asupra sănătății

0
164

tuna

Tonul în conservă este cel mai consumat tip de pește din lume.Nu este scump și rezistă destul de mult în conservâ fiind astfel cea mai convenientă sursă de proteine.

Tonul conține numeroase minerale si vitamine, însă nu este indicat să se consume zilnic datorită mercurului ce se află în carnea sa. Consumat moderat aduce corpului nutrienții necesari și multe alte beneficii cum ar fi cele listate mai jos:

AJUTĂ ÎN MENȚINEREA GREUTĂȚII

100 de grame de ton conțin 25 de grame de proteine și doar 110 calorii. Alegând tonul pentru sursa zilnică de proteine în loc de alte grăsimi animale, poate ajuta la manținerea greutații.

SURSĂ IMPORTANTĂ DE PROTEINE

Proteinele joacă un rol important în corp ajutând în repararea și construirea țesuturilor. Proteinele sunt de asemenea esențiale pentru unghii, păr și celelalte celule din corp. Consumul de proteine influențează sănătatea mușchilor, oaselor, sângelui și a pielii.

REDUCE TENSIUNEA ARTERIALĂ

Tonul este bogat în potasiu- mineral ce reduce semnificant tensiunea arterială. Combinația acestui element cu omega3 crează un efect inflamator pentru sistemul cardiovascular.

SURSĂ IMPORTANTĂ DE VITAMINA B12

Vitamina B are multe beneficii pentru organism, ajută la dezvoltarea celulelor în sânge, prevenirea bolilor cardiovasculare, tratarea unor boli mintale, insomiilor și întărește oasele.

AJUTĂ CIRCULAȚIA SÂNGELUI

Vitamina B și fierul se găsesc în cantități destul de mari în ton și sunt foarte benefice pentru circulația sângelui. Lipsa fieruli în organism duce la anemie, o situație în care corpul nu mai produce suficiente celule roșii. Tonul ajută astfel la menținerea fierului la un nivel sănătos, facilitând circulația corectă a sângelui către organele vitale.

AVEȚI GRIJĂ!

Tonul conține mercur. Tonul la conserva conține foarte puțin mercur deci este nepericulos. Tonul proaspăt conține o cantitate mult mai mare de mercur deci este indicat să fie consumat ocazional.

 

 

LEAVE A REPLY