ANUNŢ de la GUVERN: Românii vor primi ACEST APARAT ACASĂ!

0
1217

telecomanda

Televiziunea digitală: Românii cu venituri reduse primesc set top boxuri de la Guvern

Guvernul va prelungi termenul de finalizare a tranziţiei de la televiziunea analogică la cea digitală deoarece populaţia din zonele rurale nu dispune de resurse pentru a accesa serviciile digitale, a anunţat Dragoş Tudorache, Ministrul interimar al Comunicaţiilor.

Trecerea de la televizunea analogică la televiziune digitală trebuia se se facă în data de 17 iunie a anului trecut. Aceasta a fost amânată pentru 31 decembrie anul acesta, iar ministrul interimar al Comunicaţiilor, Dragoş Tudorache, a anunţat, luni, că Guvernul va prelungi termenul de finalizare a tranziţiei. Motivul este simplu: populaţia din zonele rurale nu dispune de resurse pentru a accesa serviciile digitale şi, în acest fel, foarte mulţi români ar rămâne fără o sursă de informare publică.

Conform Strategiei, în decembrie 2005 Comisia Europeană a recomandat ţărilor europene să finalizeze tranziţia şi să oprească complet transmisiile analogice în 2012, anterior, deci, termenului maxim stabilit în 2006 la Geneva.

Odată finalizată tranziţia la televiziunea digitală, programele transmise, “free to air”, în format DVB-T2, va ajunge la populaţie cu o calitate superioară faţă de transmisia analogică şi va putea fi recepţionat, astfel:

– Direct cu televizorul, dacă are tuner DVB-T2 încorporat

– Prin intermediul unui receptor extern digital DVB-T2 (set top box) conectat la televizorul clasic şi antenă exterioară

Deoarece populaţia din mediul rural nu dispune sumele necesare achiziţionării unui TV de ultimă generaţie, Guvernul analizează lansarea unui program prin care să subvenţioneze achiziţia de set top box-uri pentru recepţia programelor de televiziune digitale pentru categoriile de populaţie cu venituri reduse.

Care sunt beneficiile trecerii la televiziunea digitală terestră

Calitatea imaginii superioară transmisiei analogice.
Se pot recepţiona mai multe canale de TV.
Pot fi recepţionate canale în format High Definition.
Sunetul poate conţine mai multe canale.
Recepţionarea mai multor servicii: radio, teletext, EPG, servicii interactive (jocuri).
Protecţia minorilor asupra programelor vizionate (Control parental).

LEAVE A REPLY