ULTIMA ORĂ! Tinerii căsătoriți ar putea primi lunar bani de la stat pentru plata chiriei

0
1349
fff
Coaliția pentru Familie a propus public un pachet de 50 de măsuri de sprijinire a familiilor din România, iar  Partidul Forța Națională a anunțat susține această inițiativă si  o va include în programul de guvernare.
”Este o măsură prin care dorim să-i ajutăm pe tineri să aibă o viaţă decentă. Cum majoritatea nu au bani să îşi cumpere o locuinţa după căsătorie, sunt nevoiţi să stea cu părinţii. Ori în acest fel nu se dezvoltă normal o tânără familie. Tinerele familii sunt reticente în a face copii întrucât, majoritatea spun că nu o casă a lor, deci nu au unde îşi creşte pruncii. Tocmai de aceea statul trebuie să-i ajute să îşi poată cumpără o locuinţă. Dacă, pentru o perioadă de 5 ani să zicem, ar fi scutiţi de plata chiriei sau ar plăti o sumă modică, atunci vor avea timp să strângă bani şi vor putea da avansul la o bancă pentru a lua un credit imobiliar. Propunem de exemplu construirea din fondurile administraţiilor locale a unor locuinţe pentru a le închiria tinerelor familii pe o perioadă de maxim 10 ani cu posibilitatea cumpărării acestora de către chiriaşi, ceea ce ar evita îndatorarea la bancă”, a declarat pentru Libertatea, purtătorul de cuvânt al Forţei Naţionale, Clement Sava.
Printre măsuri se numără:
-majorarea pedepselor penale pentru agresiunea asupra femeii însărcinate
-recunoașterea copilului nenăscut ca victimă distinctă în cazurile de violență domestică
-anularea subvențiilor publice pentru avort și mijloace contraceptive
-direcționarea fondurilor astfel eliberate către servicii de sănătate maternă.
Un program Prima Chirie pentru familiile tinere, construirea de locuinte pentru tineri, sume suplimentare începand de la al doilea copil, reducerea TVA pentru produsele destinate copiilor sunt alte exemple de măsuri directe propuse in acest sens.

LEAVE A REPLY