Apa florală de lavandă – beneficii pentru piele

0
3685

a4735336b15bb0b93a06c670e4f4e899

Apa florală de lavandă este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce oricărui tip de piele, dar este recomandată în special în cazul tenului gras, mixt sau cu acnee.

Uleiul de lavanda provine din lavanda(levantica –Lavandula angustifolia), o tufa vesnic verde, usor de cultivat care produce manunchiuri de flori inmiresmate si frumoase deasupra frunzelor gri-argintii.

Planta este originara din nordul Africii si din regiunile muntoase mediteraneene si creste cel mai bine in habitatele insorite si pietroase.

Apa florală de lavandă – beneficii pentru piele

  • cicatrizează rănile şi protejează pielea de factorii externi
  • calmează iritaţiile, roșeața şi arsurile cauzate de razele soarelui
  • este un produs de igienă aromat, indicat şi în cazul bebeluşilor

Apa florală de lavandă  este recomandată atât în tratarea tenului gras, cât şi a părului gras. Are rolul de a echilibra excesul de sebum şi de a-i reda pielii textura şi culoarea naturală şi sănătoasă.

Cum se foloseşte

Pentru piele: aplicaţi-o după demachiere, direct pe tenul curat. Lăsaţi pielea să absoarbă apa florală de lavandă şi nu îndepărtaţi tratamentul. Tenul se va împrospăta şi răcori, iar coşurile şi iritaţiile vor dispărea treptat.

Pentru păr: şamponaţi bine părul cu un produs special pentru tipul vostru de păr, indicat unul natural sau bio, apoi adăugați apa florală de lavandă în apa de clătire.

LEAVE A REPLY