INCREDIBIL! A fost inventat plasturele care distruge celulele canceroase

0
85

plasture

In prezent in cazul cancerului colorectal, cel mai important pas spre vindecare este operatia de extirpare a tumorii. Insa, acest lucru este deosebit de dificil de realizat in totalitate, astfel incat cercetatorii considera ca acest plasture special ar putea elimina aceasta problema, scrie bzi.ro.

Astfel, in urma testelor realizate s-a constatat ca acest plasture are efecte benefice si poate sa fie folosit inainte de operatia de extirpare a tumorii si dupa ce a fost realizata interventia. Plasturele a actionat atat de bine in cazul tumorilor existente la cobai, incat s-a constatat distrugerea tumorilor cu ajutorul lui inca inainte de efectuarea operatiei de extirpare.

Iar in cazul tumorilor deja extirpate si folosirea plasturelui imediat dupa interventie nu s-a constatat aparitia recidivelor. Modul de actiune al plasturelui este in trei pasi, dupa cum a explicat coordonatoarea studiului Natalie Artz. In prima faza se elibereaza nanoparticule din aur pentru a distruge termic tumora. A doua etapa este data de eliberarea medicamentului chimioterapic la locul tumorii, in functie de nivelul de caldura. In final, nanoparticulele din aur inhiba o anumita gena care cauzeaza mutatii ale celulelor la pacientii cu cancer colorectal.
Potrivit cercetatorilor, urmatorul pas consta in testarea acestui plasture in laborator si pe cobai, precum si extinderea testelor pe subiecti umani. Insa, rezultatele promitatoare obtinute pana in prezent in cazul cancerului colorectal au atras atentia specialistilor si i-au determinat sa continue testarile acestui plasture.

LEAVE A REPLY