Guvernul anunţă o decizie fără precedent în ultimii 26 de ani. Măsura îi afectează direct pe 5,4 milioane de români

3
2261

bani 1

Guvernul vrea să schimbe procedura de acordare a beneficiilor sociale, a anunţat ministrul Muncii, iar asta ar putea însemna o adevărată lovitură pentru cei care le primesc.
Planul Ministerului Muncii pentru românii asistaţi social. „Avem situaţii paradoxale: nevăzători care au permis de conducere”

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat marţi, în cadrul celei de-a doua zile a Forumului Administraţiei Publice Locale, că ”procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată”, deoarece există situaţii paradoxale-”persoane nevăzătoare care au permis de conducere”.

„Interesul este de a putea avea o imagine asupra plăţilor. Aş vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane persoane care primesc indemnizaţii şi beneficii. Avem situaţii paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere”, a spus ministrul Muncii, conform Mediafax.

Pîslaru a arătat că Agenţiile Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) fac doar un control de documente în ceea ce priveşte potenţialii beneficiari de indemnizaţii sau prestaţii sociale şi că cel mai important rol în filtrarea corectă a acestora îl au primăriile.

„În acest moment, AJPIS-urile au o situaţie paradoxală, în sensul că ele primesc dosarele de la dumneavoastră, de la primării. Dosarele vin şi, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavoastră sunteţi cu controlul primar şi acesta e lucrul pe care trebuie să îl îmbunătăţim şi să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate, în care să avem asistent social, asistent medical, consilieri şcolari în comunităţi. Începem de la cele marginalizate, pleacă de la ideea să ştim cu adevărat vulnerabilităţile oamenilor. După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost”, a mai adăugat Pîslaru.

Ministrul Muncii le-a mai spus aleşilor locali că „administraţia centrală şi administraţia locală sunt în aceeaşi echipă şi dacă vom economisi bani la beneficii, vor exista bani la alte lucruri”. ”Acesta este un mesaj important şi da, vor fi eforturi în următoarele şase luni pe partea legată de prestaţii şi plăţi, vom încerca să punem ordine, să avem interoperabilitatea bazelor de date pentru a putea face verificările, dar trebuie să lucrăm împreună. Este singura cale”, a concluzionat Dragoş Pîslaru.

3 COMMENTS

  1. asa se duc banii de la buget. ar trebui verificati si pedepsiti cu inchisoarea , cei care nu sunt prisi ca au inselat statul.

  2. mihail-ploiesti1 “ar trebui verificati si pedepsiti cu inchisoarea , cei care NU sunt prisi ca au inselat statul”?!

LEAVE A REPLY