Pare incredibil, dar se dau CASE GRATUIT în România. De ce acte ai nevoie pentru a primi o locuinţă

0
817

case

Deşi pare greu de crezut, este cât se poate de adevărat! Există un loc în România în care se dau locuinţe fără niciun ban. Se întâmplă în Botoşani, unde primarul comunei Conceşti oferă gratuit case şi le asigură locuri de muncă celor care doresc să se mute în localitate.

Până acum, 40 de familii din Constanţa, Hunedoara, Iaşi şi Alba s-au înghesuit să ceară case în comuna din Botoşani.

Pentru că deocamdată doar zece case sunt date în folosință, edilii au făcut o selecție, astfel că, până acum, cinci familii cu un total de 33 de copii s-au stabilit deja la Conceşti.

“În noiembrie anul trecut, am participat la Consiliul de Administraţie al şcolii din comună şi am aflat că anul următor ar urma să fie cumulată clasa 0 cu clasa întâi, iar în următorii şapte ani, populaţia şcolară este în continuă scădere”, a declarat edilul Costel Năzare, conform Libertatea.

Astfel, primăria a cumpărat mai multe case de la familiile plecate din comună şi le oferă drept locuinţe sociale familiilor cu cel puţin patru copii care doresc să se stabilească în Conceşti.

O locuinţă a fost deja încredinţată unei mame cu şase copii din Vulcan, Hunedoara. Claudia Roşu (37 de ani), mama lor, a decis să plece de acasă, înainte de Revelion, din cauza soţului violent.

LEAVE A REPLY