Înlocuitorii de lapte, TOXICI! Iată la ce să fii atent pe ambalajul laptelui de soia

0
316

inlocuitor-pentru-lapte-710x400

Laptele de migdale, laptele se soia,laptele de orez si multe alte varietați de înlocuitori ai laptelui au început  să facă parte din dieta “sănătoasă” și îi găsim acum în toate magazinele. Dar oare acești substituenți ai laptelui sunt cu adevărat sănătoși? Ei bine, nu. Chiar dacă acești înlocuitori ai laptelui sună sănătos pentru o dietă vegetariană, ingredientele adăugate spun o altă poveste. Iată câteva motive să te gândești de două ori înainte de a adăuga produsul în coșul de cumpărături:

Caragenan (sau carrageenan)

Dacă privim pe eticheta înlocuitorilor de lapte vom întâlni caragenanul printre ingrediente. Acest aditiv dulceag este extrem de inflamator și ar trebui evitat cu orice ocazie. De fapt, caragenul este atât de corosiv tractului digestiv încât cercetătorii îl folosesc pentru a induce colita în laboratoarele care folosesc teste pe animale! Organizația Mondială a Sănătații numește un tip de caragenan drept cangerigen.

Arome naturale

Acest termen elimină convenient o listă întreagă de aditivi de pe lista de ingrediente. “Arome naturale” pot fi forme de MSG ( sau glutamatul monosodic – este o sare sodică din acidul glutamic, un aminoacid non-esențial apărut natural. Este folosit ca aditiv alimentar și este de obicei vândut ca potențiator de gust.) și îndulcitori artificiali.

Soia

Când vine vorba de opțiunile de a înlocui laptele, soia este cea mai folosită și accesibiă soluție însă și cea mai neindicată.

Soia conține o cantitate mare de  fitoestrogeni ce pot duce la dereglări hormonale, cauzate de excesul de estrogen. Băieții preadolescenți sunt cei mai afectați (de obicei ireversibil) de daunele hormonale provocate de consumul de soia. De asemenea soia slăbește funcționarea tiroidei, care scate metabolismul. Acest lucru duce la subțierea firului de păr, probleme cu pielea, și creșterea în greutate. Nu în ultimul rând, soia conține substanțe care întrerup digestia proteinelor cauzând insuficiență pancreatică și chiar cancer.

Vitamina D2

Vitamina naturală D din lapte și din corpul uman, se produce prin expunerea la soare și devine D3. Vitaminele găsite în forma lor naturală, precum în laptele crud, asigură o formă de nutrienți ușor de asimilat. Vitamina D2 este o formă de vitamină izolată și sintetică tocmai de aceea este foarte greu asimilată de organism. Nu oferă niciun beneficiu viabil și chiar poate avea efecte adverse.

Deci, dacă un carton de înlocuitor de lapte proclamă că este “organic” ,”natural și bun pentru sănătate” , nu înseamnă că este exact așa și mai ales necesar pentru a fi parte din dieta ta zilnică.

LEAVE A REPLY