Iohannis, plătit de partidul comunist chinez și susținut de un condamnat în Dosarul Microsoft?

0
1020

klaus-iohannis-aniversare_68897200

Scandalul publicării în China a cărţii Pas cu Pas semnată de preşedintele Klaus Iohannis şi lansarea la Târgul de Carte de către ICR scoate la iveală faptul că şeful statului va primi onorariu de la o instituţie de stat din subordinea Partidului Comunist Chinez. La lansare va fi trimis şi un consilier, Ligia Beca, iar Partidul Comunist Chinez va avea un reprezentant la vârf.

China Translation & Publishing House este instituţia oficială a Republicii Populare Chineze pentru tipărirea de carte şi export, scrie hotnews.

Conducerea organizaţiei este asigurată de TAN Yue şi de WANG Tao, secretarul Partidului Comunist al China Publishing Group Cooperation şi China Publishing and Media Holdings Co., Ltd.

O altă problemă apare cu sponsorii care asigură prezența României la târgul de carte din China. În comunicatul inițial al ICR se arăta că Dumitru Niro, prin intermediul grupului de firme NIRO INVESTMENT GROUP, este unul dintre sponsorii principali ai evenimentului. Ulterior, cei de la ICR au nuanțat și au spus că Niro sponsorizează doar o piesă de teatru, din cadrul întregului eveniment cultural.

Dumitru Niro este condamnat la un an și jumătate cu suspendare în celebrul ”Dosar Microsoft”

sursa: stiripesurse.ro

LEAVE A REPLY