E oficial: BULGARIA A UMILIT ROMÂNIA. Este incredibil ce-au putut să facă!

0
2332

bulgaria autostrada

Mai râdeţi de bulgari? Au deschis de trei ori mai mulţi kilometri din Centura Sofiei decât am făcut noi la Bucureşti, potrivit Economica.net.

În timp ce bulgarii inaugurează 25 de kilometri de „autostradă” din Centura Sofiei în mai puţin de un an, aproape închizând inelul din jurul Capitalei lor, din Centura Bucureşti abia ar putea fi finalizaţi anul acesta 8,6 kilometri. Mai mult, şoseaua vecinilor de la sud are trei benzi pe sens.

Deşi au început în acelaşi an demersurile pentru modernizarea şoselelor de centură din jurul celor mai importante oraşe ale lor, respectiv în 2007, Bulgaria s-a mişcat mai repede decât România.

După 9 ani, nu numai că în jurul Sofiei se poate circula aproape peste tot pe şosea modernă, dar aceasta este şi cu trei benzi pe sens. Spre comparaţie, pe Centura Bucureşti, abia a fost lărgită la două benzi pe sens o secţiune de 20 de kilometri din cei 72 de kilometri în total, iar anul acesta ar urma să fie inauguraţi încă 8,6 kilometri.

Bulgarii urmează să inaugureze luna viitoare încă 5 kilometri din Centura de Vest a Sofiei, care sunt aproape finalizaţi, potrivit unei înregistrări video postate pe YouTube de Skyscraper City Bulgaria. Lucrările pentru modernizarea şi extinderea la 3 benzi pe sens a acestei porţiuni dintre râul Kakach şi Tangenta de Nord (şosea de mare viteză din nordul Sofiei) au demarat la finele lui octombrie 2015.

În ultimul an, autorităţile de la sud de Dunăre au mai inaugurat aproape 20 de kilometri din reţeaua de drumuri moderne din jurul Sofiei, conform informaţiilor publicate de către Agenţia de Infrastructură Rutieră a Bulgariei. Astfel, la finele anului trecut au fost inauguraţi primii 3 kilometri din Centura de Vest şi 13 kilometri din Tangenta de Nord. Pe 28 aprilie anul acesta au fost deschişi traficului şi restul de 3 kilometri din Tangenta de Nord.

Vestea deschiderii integrale a Tangentei de Nord a fost una îmbucurătoare pentru românii care merg în Grecia pe ruta Sofia – Kulata. Şoseaua pe care se circulă în regim de autostradă conectează 4 autostrăzi : Autostrada A1 Trakia (prin Centura de sud a Sofiei), Autostrada A2 Hemus, viitoarea Autostradă A7 Kalotina şi Autostrada A6 Lyulin.

 

 

LEAVE A REPLY